Na overleg met Uw behandelaar heeft U besloten te gaan kuren aan de Dode Zee.

De laatste weken bent U heel druk geweest met het organiseren van de kuurreis. De knoop is doorgehakt en U gaat op reis. Wanneer U met de groep gaat wordt een ontmoetingsplaats op Schiphol afgesproken. Hier kan men kennis maken met de collega's en wanneer U een kamer deelt uw "roommate" ontmoeten.

Op Schiphol wordt U voor het inchecken ondervraagd door de Israëlische veiligheidsdienst. U ziet veel bewapende bewaking rondlopen maar het gebeurt allemaal voor Uw eigen veiligheid. Wees geduldig want soms duurt het lang voordat alles is afgewikkeld. op het vliegveld

Het is verstandig Uw huid thuis voor te bereiden op de kuur. Probeer de huid schilfer vrij te maken met vaseline (met eventueel 2 % salycil (vraag Uw huisarts).
Wanneer er geen schilfers op de plekken zitten kunt U meteen beginnen met de kuur. Moet U eerst de plekken schilfervrij maken dan kost dat een paar dagen van Uw kuur.

Amsterdam - Tel Aviv is ongeveer vier en half uur vliegen. U arriveert op een schitterende nieuwe terminal van Ben Gurion Airport waar U zich na de douane dient te melden bij de balie van het taxibedrijf waar Uw transfer geboekt is. Wanneer U met een groep reist wordt U opgewacht en gaat U gezamenlijk naar de bus die U in ongeveer 2 uur naar Ein Bokek, de plaats van bestemming brengt.

Wanneer U 's morgens Uw eerste blik werpt op de Dode Zee zult U verbaast zijn van de schoonheid.

Na het ontbijt gaat U, wanneer U een behandeling heeft geboekt, naar Uw afspraak in de kliniek die zich in de tuin van het hotel bevind. Aan de receptie van Uw hotel, waar U met Engels uitstekend terecht kunt, vertellen ze U waar U wezen moet. De Arts zet U in kaart en schrijft verschillende vette zalven voor. Tevens krijgt U een schema hoe lang U in de zon en in het water mag.

Meteen wordt bepaald of U in aanmerking komt voor het z.g.n. Kopsmeren. Wanneer het nodig is krijgt U iedere dag een hoofdhuid behandeling. De kuur is begonnen!

Nog even een paar tips:

Wat neemt U mee:

* Uw medicijnen
* zomerkleren
* snoepgoed
* eerste hulp artikelen
* oude badkleding
* pinpas
* mp3 speler
* batterijoplader
* zonnebrand
* aftersun
* geldig paspoort
* internationale stekker
* naaisetje
* dompelaar
* cup a soup
* verzekerings papieren
* ticket
* enz. enz.