De tijd als mede of tegenstander

Het is grappig om te zien hoe de verschillende kuurgenoten met de tijd omgaan. De een komt tijd te kort en wil nog allerlei dingen doen, en de ander geniet van de rust en doet zijn of haar ding zoals het uitkomt.

We kennen allemaal de kwantitatieve tijd, zo als, hoe laat ben je er, hoelang duurt het en hoeveel tijd kost dat.
De Grieken noemen dat Chronos.

Ook is er een ander soort tijd wat de Grieken Karios noemen, eigenlijk " de polsslag van de tijd", het aanvoelen of het de juiste tijd is om iets te doen, dus meer luisteren naar je lijf en niet als "vrouwtje Holle" door je leven rennen.

Voor de mensen die meer met de kwantiteiten van tijd bezig zijn zou ik als tip mee willen geven; stel prioriteiten en bouw een rustpunt voor jezelf in. 
Nog beter en heel natuurlijk, laat hier aan de DodeZee de Broom haar werk doen en geniet!

 

Wandeling langs de "Deltawerken" van Ein Bokek

 

Het "leven" in de wok

Vandaag weer een prima wok dag gehad, lekkere temperaturen , heerlijk windje en plezierige ontmoetingen. Hoewel .....eergisteren had tussen de middag een vreemdeling het bed van mijn maatje gebruikt en alles nat achtergelaten. Vandaag tussen de middag extra opgelet en ja hoor daar kwam de boef aan. Hij zocht weer een bedje uit, gooide de stoelen ervan af, sleepte het bed voor een ventilator en ging er heerlijk op liggen. We hebben hem er fijntjes op aangesproken en het bed onder hem weggetrokken , op de vraag of hij betaald had zij hij, waarom zou ik. Tja,...gelukkig is hij daarna afgedropen.

Leuk was de uitnodiging die ik kreeg van een Rus, Waarzimir of zoiets heet hij. Hij bood mij een kopje soep aan, het smaakte prima, het was dan ook van Knorr, de conversatie ging verder met gebaren, toch weer een leuk contact.

Zo zijn daar ook de Denen, iedere dag krijg ik trouw zoute dropjes, is nodig om je zoutgehalte op peil te houden zeggen ze. Ook geinig was de koffie visite van een stel Israëliërs aan Henk . Ze hadden speciale Arabische koffie voor hem meegebracht. De bonen worden geroosterd en fijngestampt met een vijzel, dan komt er het kruid kardemom in. Bedoeïen vinden het lekker smaken, hoe Henk het vond weet ik niet.

Hier aan de Dode Zee hoor je ook vreemde dingen. Een van de kuurgangers had een klacht en ging er mee naar de dokter alhier. De klacht was dat hij last had van drijven. De dokter vroeg hem nog; wat voor drijven maar hij kon het niet echt uitleggen. De dokter schreef toen maar een recept uit: zinkzalf.

Zo....dat was weer een dagje wokken.

 

(Een van de foto's is die van een ongenode gast die ik op mijn bedje aantrof, deze maakte geen stampij en wipte zo naar een ander bedje)

Mooi ,mooier en mooist....

Het is goed te zien , elke dag zie je de mensen mooier worden, hoewel......dat geldt niet voor iedereen, er zijn echt hopeloze gevallen waar zelfs de DodeZee geen soelaas kan bieden.

Maar bij onze groep zie je echt de positieve resultaten. Niet alleen een mooi bruin velletje, maar ook een glad en gezond velletje. Hier zorgt o.a. de broom voor die de huidcellen een positieve oppepper geeft. Chioride die zorgt voor de vochtretentie en jodium zorgt er voor dat de huid niet uitdroogt. Het voorkomen van huidschilfers is de taak van kobalt. Het koper zorgt ervoor dat ons haar er gezond uitziet en minder snel grijs. Natrium is tegen vochtverlies en strontium zorgt goed voor onze huidcellen. IJzer zorgt ervoor dat onze nagels gezond blijven en niet afbreken.

Kortom, een schoonheidssalon zomaar voor ons allemaal en kost niets extra. Vandaar dat je hier geen slappe huidjes meer ziet en ieder op zijn/haar mooist vanavond weer aan het diner verschijnt.

Shabbat shalom

 

Vervolg van "nog mooier"

Gisteren ging het over mooie mensen die door de DodeZee een gratis schoonheids behandeling ondergaan. Een ander aspect van schoonheid zit in iets heel kleins verborgen. Mensen gaan stralen als ze iets positiefs over hen horen en uitgesproken door de ander. Bijvoorbeeld; wat zie je er goed uit, of wat een leuk T-shirt heb je aan, staat je goed. Het meest simpele antwoord is dan; dankjewel, of de mooiste glimlach die je kunt geven.

Helaas gebeurt het maar al te vaak dat men reageerde met; oh..dat komt allemaal uit een potje of ah..stelt niet veel voor hoor, heb ik bij Zeeman vandaan. Bij zo'n antwoord zal degene die het compliment maakte wel uitkijken om de volgende keer weer iets aardigs te zeggen .

Het geven van een compliment is soms lastig als dat niet in je systeem zit, maar ook het ontvangen is best lastig voor sommigen. Nogmaals het is niet moeilijk, zeg gewoon. Dankjewel of glimlach.

Met deze kleine tip wordt het hier aan de Dooie nog mooier en het leuke is, ook thuis werkt het..

Ik wens jullie een mooie en stralende avond.

Onderstaande foto's geven nog een beeld van de verbouwingen en nieuwbouw hier in EinBokek. Je ziet hier de nieuwe doorzonwoningen, prachtig gelegen met een fantastisch uitzicht. Geheel rechtsboven is door Diane besproken en rechts beneden nemen Jessie en ik onze intrek. Ook de nieuwe kliniek schiet al lekker op, daar gaat dr.Eddy zijn praktijk houden.
Zo zien jullie, in EinBokek is van alles te doen en het wordt allemaal mooi, mooier, mooist en het aller mooist.


Luchten....

Vandaag als Anton Heyboer op stap met mijn 4 vrouwen. Het is wonderbaarlijk dat op 200 meter afstand van ons hotel zo'n andere natuur aanwezig is. De wadi is eigenlijk een soort van rivierdal in droge gebieden zoals hier in EinBokek. Meestal stroomt er alleen grondwater door de wadi maar in tijden met regen kan de wadi in een woeste stroom veranderen (flash floods). Er zijn wel eens mensen door zo'n regenbui en stroom verrast en zelfs zijn verdronken in de woestijn. Wij hebben het vandaag mooi en rustig gehad met fantastische mooie uitzichten en heerlijk verkoelende plekjes waar we even hebben gebadderd .

 

Echt een aanrader voor de andere kuurgangers, even weg uit de wok, heerlijk.