Dag 24: maandag 17 mei 2010

Vroeg uit de veren gegaan om naar Eilat te gaan. We vetrokken om half acht na het ontbijt, een hele lange rit door de woestijn van 200 km maar met onderweg mooie bezienswaardigheden.
Op de helft hebben we bij een soort restaurant/dierentuin/supermark met de naam route 66 een bakkie  gedaan en rond 10.30 uur kwamen we in Eilat aan.
Direct door gereden naar hotel King Salomons Palace, daar een bakkie gedaan en wat foto’s  gemaakt voor Timo die heeft daar net na de tweede wereld oorlog gewerkt. Mooie tent.

Daarna naar een strandje geweest buiten Eilat, lekker gesnorkeld en gechilled. Eindelijk kon ik mijn hoofd onder water doen, heerlijk koel maar vreselijk heet in de zon 43 gr pfffff. Maar wat een uitzicht onder water!!! Schitterend al die verschillend gekleurde vissen om je heen.
Het strandje lag een paar meter van de grens met Egypte heel apart.


Rond 15.00 terug gegaan naar Kings Salamon’s Palace en lekker een paar uurtjes bij het  zwembad gezeten maar het was er bloed en bloed heet.


De heren van de cultuursnuifvereniging wilden natuurlijk wandelen, dus hebben we een rondje boulevard gedaan met als hoogte punt een winkelcentrum waar ik er inmiddels al 20 van had gezien. In het winkelcentrum gegeten, airco 20 graden. Toen naar buiten en daar was het 42  graden mijn hemel, ik was kapot en snip verkouden.

Terug gereden naar ons hotel en onderweg zag je de fabrieken van de Dead Sea Works prachtig uitgelicht, wat een plaatje, een stad op zich.

Op mijn knieën naar mijn kamer gekropen en toen ik mijn kussen rook was ik weg.

Dag 25 dinsdag 18 mei 2010

Goeie dag gemaakt in het solarium en in de avond lekker gegeten in 5 sterren Isrotel  helemaal geweldig.
Het eind is in zicht joepie de poepie.

Dag 26: woensdag 19 mei 2010

De finale dag. De laatste dagen heb ik erg last van mijn linker arm gekregen, een zeurende  pijn die aanblijft en met geen pilletje weggaat. Ik maak me er wel een beetje zorgen om. Ook ben ik nog steeds  snip verkouden.
Vandaar dat ik vandaag maar anderhalf uurtje in het solarium ben geweest. In de middag heb ik lekker gelezen en wat dingen geregeld zoals mijn ticket online gereserveerd met weer extra  beenruimte.
Koffer is gepakt we gaan zo eten en om middernacht vertrekken we naar Tel Aviv (125 km) waar we rond 05.10 plaatselijke tijd hopen te vertrekken. Om 23.00 uur hielden we een afscheidsborrel in de tuin. Veel van de Nederlandse groep waren daar om ons uit te zwaaien.

Het was een zware onderneming zeker in de conditie waarin ik verkeer. Al die chemokuren hebben hun tol geëist. Dat merk je als je een berg oploopt of lang in de zon moet liggen maar het zijn de feiten waarmee je dient om te gaan. De uitslag is bevredigend al had ik beter mijn  best kunnen doen door af en toe langer in de zon te blijven. Maar ik heb naar mijn lichaam geluisterd en bewust de grens niet overschreden, dat laatste zal ik ten koste van alles als ik terug ben in Den Helder volhouden!!!!!

Natuurlijk was het weerzien op Schiphol een klein feestje. 

 

Shalom, hou van jullie allemaal bedankt voor de support en tot snel.

Renzo

Ga naar Epiloog